Valami régit...valami újat...

Sunday, August 3, 2014

Valami végre csírázni kezdett bennem, és a gyökerek egyre mélyebbre nyúlnak épp...izgalmas felfedezésben vagyok, még mindig, sőt egyre inkább...

 

Az új kollekcióm tervezése a szimbólumokra épül, melyek ősi erőket hívnak életre egy új formában, a mai korba illő ízléses, finom és elegáns pompájában.

Érlelgetem - beengedem magamba az inspiráló dolgokat, amikre az életemben ajtók nyílnak sorra. Élvezem, ahogy feltárulnak előttem ősi titkok, évezredekre visszanyúló előző életbeli tapasztalások...egyre jobban érzem a szimbólumok erejét, ahogy hatnak rám, és így rajtam keresztül hatnak a környezetemre is.

 

Csodás élmény, ahogy a papírra vetett rajzokból a szemem előtt megelevenedik a régiből merítkezve egy teljesen új forma, melyet megtöltök értékes tartalommal.

 

Első alkotásom Hórusz szeme, ami igen jelentős szakrális szimbólum az ősi Egyiptomból. Hórusz a Nap és az Ég sólyomfejjel ábrázolt istene, akit az életerővel, egészséggel és az újjászületéssel hozhatunk kapcsolatba. Ő volt Osiris és Isis fia, világos jobb szeme a Napot, a sötét bal pedig a Holdat képviselte. Az egyiptomi mítosz szerint Seth, Hórusz testvére megölte Osirist. Hórusz harcba szállt Seth-szel, hogy megtorolja a gyilkosságot, és a küzdelemben elvesztette a bal szemét.

Toth, a varázslat és a Hold istene arra használta a hatalmát, hogy újra összerakta a szemét, majd odaadta neki. Így a Hórusz szem, vagy más néven Udzsat az ő hatalmának a szimbóluma is. A védelem és bölcsesség amuletje, jelképezi még a képességünket a tisztaságra és az igazlátásra is.

 

 

Hórusz misztériumáról bővebben itt is érdemes még olvasgatni:

 

http://kristalyforras.hu/kitekinto/horusz-szeme-udzsat-szem.html

 

 

Hamarosan újabb írással jelentkezem.

Szeretettel 

Barb

 

 

Please reload

Follow Us

  • Facebook Classic
  • Instagram - Grey Circle
  • Pinterest Classic
  • Google Classic
Featured Posts

Útnak indulás

November 19, 2014

1/4
Please reload

Recent Posts

January 12, 2019

January 17, 2016

January 18, 2015

November 19, 2014

Please reload

Search By Tags