top of page

Inspiráció

Hogy is van ez a dolog? Honnan jön? És mikor? Lehet-e befolyásolni?

Ezzel a témával úgy gondolom, tényleg érdemes foglalkozni, hiszen a világunkban megannyi csodás alkotás vesz körül minket, amik mellett szinte észrevétlenül elmegyünk, pedig energiájukkal áthatnak, vagy inkább hatnak ránk.

Ezért nem mindegy, hogy mennyire tudatosan választjuk ki a tárgyainkat. Mostanság sajnos nem ismerjük (fel) a szimbólumokat, a reklámokból ömlik a rengeteg információ, azt gondoljuk, hogy ha márkás dologra költjük el a pénzünket, akkor azzal kitűnhetünk az átlagos közül.

Ugye észre vettétek, hogy milyen sok minden befolyásol nap mint nap?

Az események és a túlkínálat elsodornak bennünket, és sokszor olyan "tárgyakat" is hazaviszünk, amire nincs is igazán szükségünk?

Sajnos jómagam is szembesültem ezzel, gyűjtögető életmódot folytattam, no nem is a márka befolyásolt igazán, hanem inkább a vásárlás maga.

Főleg amikor az alapanyagok beszerzésénél ellenálhatatlan érzés kerített a hatalmába, hogy ez is kell, az is kell, aztán később már mégsem tetszett annyira...

Mostanában igyekszem és törekszem arra, hogy csak azokból válasszak, amik igazán tetszenek, és azokból is annyit vegyek, amiből egy-egy mintadarabot el tudok készíteni. Sőt, az okostelefonok világában már megelégszem azzal is, hogy első körben fotókat készítsek az anyagokról, amiket ihlet-adónak megnézhetek, hogy az új kollekciót megtervezhessem. Persze azért van olyan, amikor bejön nálam is a "szerelem első látásra" effektus, de hát akkor nincs kérdés, mert akkor a szerelmem tárgya már jön is velem... Így volt ez a Wonder Woman's collection megálmodása előtt is.

Mivel a táskák tervezése - megálmodása szorosan kapcsolódik az életemben megtapasztalt eseményekhez, szeretném a tudást, mint inspirációt tudatosan beépíteni a modellekbe.

Elárulom Nektek, hogy most éppen az egyiptomi szimbólumok köré építem fel a következő kollekciómat, amihez apránként gyűjtöm az érdekes információkat, leírásokat. Szóval elmondhatom, hogy egy izgalmas kutatásban vagyok :)

Akit érdekel, miért építették az egyiptomi piramisokat, ebből a cikkből érdekes dolgokra derül fény:

Szeretettel,

Barb Tailor

bottom of page